onsdag 6. oktober 2010

Legebesøk

I går var det tid for nytt legebesøk hos fastlegen. Det ble egenlig en time med oppsummering av møte med revmatologen, diskuterte søvnproblemet og veien videre.

Konklusjonen var forsatt sykemelding - gå ned på celebra i styrke i håp om at søvnen bedrer seg - fikk influensavaksinen og komme tilbake ved behov.

Vi vet jo hva som feiler meg og behande symtomene på best mulig måte. Er spent på hva nav sier etter hvert da jeg må søke om avklaringspenger. Fingrene og armene er ikke akkurat i noe topp form for tiden. Bruker ganske lang tid på å skrive disse innleggene. Må ta pauser da det er for smertefult for fingrene å skrive alt i et.

I morges fikk ungene ligge å slappe av i de nye sengene sine lenge før vi stod opp - kroppen var rett og slett ikke klar for morgenstell og løfting. I da er vel det man kaller for dårlig dag. Fingrene er stive og føles sprengte, feber, uggen og armer og bein som ikke fungerer. Jaja så ser man seg rundt i huset og tar lappene på øynene igjen. Alt man skulle ha gjort.

Mine barn har nå gått over til køyseng. Eldste storkoser seg og ville legge seg kl 18 i går. Hun ville ligge i sengene sin. I morgens lå hun over en time våken i sengen sin å bare koset seg, måtte be henne stå opp. "mamma, jeg elsker sengen min" kom det fra eldste i morges. Tydelig at hun har begynt på storeavdelingene i barnehagen og lærer nye måter å uttrykke seg på. Yngste har ikke helt funnet seg til rette enda - våkner en del om natten. Hun har fått lape over sengene sin og den går av og på mange ganger da hun skulle legge seg. Stakker hun våknet kl 01 i natt med masse luftsmerter, ble sittende i sengen med henne en stund, magen var helt sprengt. Fikk litt lunket vann og stryk på rygg og mage, luften kom ut og jenten sovnet igjen. Eller rettere sagt hun la seg men lyset gikk av og på, måtte forklare henne at lyset skulle være av når vi sov og på når vi måtte finne sutten. Den aksepterte hun og slukket lyset, gikk en liten stund og lyset kom på igjen. Slå av lyset og hun slukket det av og så var det stille i huset igjen. Husefreden hadde senket seg.

Nei, det er vel bare å brette opp armene og håpe at arbeidslysten velter over en, sengen skal til fretex, gulver som må vaskes og klær som trengs en vask. Det er alltid noe å gjøre på når man har små barn selv om de ikke er der. Men så er jo det deilig å kunne sitte seg i sofaen når de er lagt for kvelden og huset er ryddet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar